Dakdoeners: Johan van Haasterecht

Johan van Haasterecht, Solar Leiden

Johan van Haasterecht, Solar Leiden

In onze serie Dakdoeners stellen we de leden uit de Dak-community voor. Echte ‘doeners’ die Leiden een groen hart toedragen.

Door zijn jarenlange ervaring als aannemer, kent Johan van Haasterecht alle ‘ins & outs’ van een woning. Zo’n 12 jaar geleden verkocht hij zijn bedrijf en stapte vol vertrouwen in de wereld van de zonnepanelen. En met succes, met zijn bedrijf Solar Leiden is hij inmiddels ruim 10 jaar actief in Leiden en wijde omgeving.

Hofleverancier van Leiden
“10 jaar geleden waren we nog pioniers in de zonne-energie hier in Nederland, nu zijn we de grootste speler in Zuid-Holland en zijn we door de wijkambassadeurs van de gemeente Leiden gekozen als hofleverancier voor Leiden”, zo vertelt Johan. Hoewel vroeg instappen in een nieuwe markt door sommigen als een risico wordt gezien, heeft hij dit nooit zo ervaren. Johan: “Nederland begon juist vrij laat op het gebied van zonne-energie. Ik zag vooral kansen en de mogelijkheid om te leren van onze buurlanden.”

Een eerlijk product
”Met Solar staan we voor kwaliteit. Ik wil de klant recht in de ogen aan kunnen kijken. Dat kan alleen als je een eerlijk product verkoopt”, aldus Johan. “Wij leveren maatwerk, passend bij de huiseigenaar en zijn behoefte.” Maar Solar Leiden beperkt zich niet alleen tot particuliere daken. Zo is Solar in Leiden onder andere verantwoordelijk voor de zonnepanelen op het dak van PLNT Leiden en op The Field naast Leiden CS.

Elk dak een zonnepaneel
Johan: “Ons doel? Op alle Leidse daken een zonnepaneel. Tijdens het Jaar van het Dak willen overal aan tafel zitten om te zien wat wij hierin kunnen betekenen.” Hiervoor moet de Leidenaar natuurlijk wel overtuigd zijn van de meerwaarde. Wat als mensen twijfelen? Daar is Johan duidelijk in: “Als je het echt wilt, maar twijfelt door gebrek aan kennis, dan win je expertise in. Op het moment dat mensen steeds een nieuwe reden verzinnen om niet mee te doen aan duurzame transitie, dan zijn ze er gewoon nog niet klaar voor. Er is altijd wel iets wat je kunt doen. Of het nu gaat om zonnepanelen, een warmtepomp of zonneboiler.” Zelf blijft hij natuurlijk niet achter. Op zijn eigen dak, net iets buiten Leiden, liggen maar liefst 20 zonnepanelen. Daarnaast heeft hij een deel van zijn dak voorzien van sedum en maakt hij in zijn huis gebruik van een warmtepomp. Hoe groen wil je het hebben!

Het team van Solar Leiden

Het team van Solar Leiden

Vorige
Vorige

Dit doet Leiden al op het dak

Volgende
Volgende

Dakdoeners: Marco Roos